+31(0)6-51633463 myriam@mind-in-motion.nl

Myriam Demas

Trainer - Coach bij stress, burn-out en bore-out klachten

Mijn verhaal

September 2018 – Iemand stelde mij de vraag: “Wat heeft je nu het meest geholpen om uit je burn-out te komen?”. Ik moest er even over nadenken, maar toen wist ik het: mindfulness! En het zaadje was geplant.

Op dat moment had ik bijna 25 jaar met veel plezier en passie in het bedrijfsleven gewerkt. Ik had mijn steentje bijgedragen aan onderzoek naar (nieuwe) geneesmiddelen en medisch technologische producten om zo mensen een beter en gezonder leven te geven.

Ook ik was echter in een burn-out geraakt. De lessen die ik van die periode geleerd had deelde ik (in september 2018) met mijn collega’s. Ik wilde hen helpen om stress te verminderen, te voorkomen dat zij in een burn-out terecht kwamen en dat ze gelukkig zouden zijn.

 

Life Safari Hoogcruts

Mindfulness

Mindfulness heeft mij veel gebracht. Het heeft mij geleerd om mijn gedachten als mentale processen te zien en niet als feiten. Wow! Wat een openbaring was dat! In een tijd dat mijn hoofd nooit stilstond, werd ik mij bewust dat al die gedachten zinloos waren. Ook heeft mindfulness mij bewust gemaakt dat ik zelf bepaal (de keuze heb), hoe ik reageer in bepaalde gebeurtenissen. Waardoor ik nu in vergelijkbare situaties geen of nauwelijks stress ervaar en veel vriendelijker en constructiever ben voor iedereen rondom mij. Wat een eye-openers! Heerlijk! Het klinkt gek, maar het voelt als vrijheid. En dan heb ik het nog niet gehad over het feit dat ik veel beter slaap en niet meer pulk aan mijn nagels. Allemaal effecten van mindfulness.

Mindful Run

 Sporten en buiten zijn heb ik altijd heel graag gedaan. Ik hou met name van wandelen, fietsen en hardlopen. Ik was 41 toen ik een burn-out kreeg. Een scheiding met twee jonge kinderen (toen 4 en 6 jaar oud), de verantwoordelijkheid voor een groot project en een gedrevenheid om alleen maar door te willen gaan, zorgden ervoor dat op een dag de accu leeg was. Naast mindfulness, ben ik toen (weer) gaan sporten en heb ik persoonlijke begeleiding gekregen. Allen zeer waardevolle bijdrages tot mijn herstel.

Nadat ik, in de aanloop naar het lopen van een marathon, geblesseerd raakte, heb ik mij gericht op mindful hardlopen. Sinds die tijd loop ik zonder prestatiedruk met veel plezier hard en ben ik niet meer geblesseerd geraakt.

Dankzij de drive die ik fysiek en mentaal heb, leer en groei ik nog elke dag. Ik heb zelf ondervonden hoe effectief de combinatie van beweging en mindfulness is. Niet alleen denken, maar ook voelen. Zonder oordeel. Ik ken mijn grenzen nu beter dan ooit. Niet vanuit het hoofd handelen, maar vanuit het hart voelen.

 

Wat maakt mij gelukkig?

Behalve mentaal en fysiek in balans zijn, wil ik ook een succesvol (= gelukkig) leven.

Wanneer ben ik dan gelukkig? Een vraag die iedereen zich wel eens stelt. Door het doen van de "Life Safari" heb ik daarop de antwoorden gekregen. Antwoorden die uiteraard al in mij zaten, die ik alleen (nog) niet helder had.

Mijn Big Five for Life is: LEEF!
L – Leef! Genieten van de natuur en buiten zijn
E – Energie – elke dag mijn lichaam en geest trainen, zodat ik continu groei
E – Ervaar / voel – vanuit het hart leven, aandacht hebben voor dit moment
F – Familie en vrienden – samen mooie museum momenten maken
! – Inspireer mensen – het verschil maken

Mind-In-Motion

Zo wil ik óók jou inspireren! Inspireren om te voelen. Voelen wat je lichaam en geest nodig hebben, voelen wat je écht wilt.

Daarom ben ik mijn eigen bedrijf begonnen: “Mind-In-Motion”. Ik heb me gespecialiseerd in de methoden die mij zoveel gebracht hebben: mindfulness, Mindful Run, en Big Five For Life. Ik help je uit je comfortzone te stappen en daag je uit om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Vanuit autonomie op een passende manier omgaan met de druk die je -in welke vorm dan ook- dagelijks ervaart, is wat je leert. Zinvol voor de werkvloer, maar ook in privé-situaties. Preventief of wanneer je over je grens bent gegaan.

Ik ben ongelofelijk dankbaar te mogen werken met methoden die dichtbij mij staat. Niet zweverig maar met beide benen op de grond!

Net zoals diegene die mij de juiste vraag stelde en een zaadje plantte, zo wil ik ook met jou aan de slag. De antwoorden zitten al in je. Je hebt waarschijnlijk alleen iemand nodig die de juiste vragen stelt, en door te voelen, je tot die antwoorden leidt.

Als ik jou kan inspireren door mentaal en/of fysiek in beweging te komen, dan is mijn missie geslaagd.

Volg mij op Social Media:

Mindfulness Trainer

Ik heb de opleiding tot VMBN-gecertificeerde mindfulnesstrainer categorie 1 (150 uur) gevolgd bij See True opleidingscentrum in Maastricht. 

Mindful Run / Wandelcoaching

Bij Mindful Run Nederland heb ik de opleidingen gevolgd tot Mindful Run / Walk Instructeur en Mindful Run Wandelcoaching.

Coaching

Ik heb de coachopleiding bij Big Five For Life afgerond. Ik ondersteun mensen met vragen over de zingeving van het leven.

Hoe klanten mij ervaren

In de jaren die ik met Myriam heb mogen samenwerken, heb ik haar leren kennen als een dynamische, enthousiaste en hardwerkende collega. Myriam heeft hart voor de mensen met wie ze werkt en motiveert. Zo heeft ze vele collega’s in beweging gebracht, zowel geestelijk als lichamelijk. Een voorbeeld hiervan is, is dat ze enkele collega’s van andere afdelingen succesvol heeft gecoacht bij de reintegratie in het arbeidsproces na een burn-out.

Randy

Ik heb het geluk gehad Myriam een aantal jaren als mijn manager / coach te mogen hebben. Ik ken Myriam als een zeer sociaal persoon, echt iemand met hart voor mensen. Myriam is energiek, vrolijk, opgewekt, creatief en meevoelend. Ze heeft het vermogen om mensen te motiveren en stimuleren en op die manier zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te krijgen. Ik heb nog niet eerder zo’n fijne coach meegemaakt! 

Maud

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?