+31(0)6-51633463 myriam@mind-in-motion.nl

   Mindful Run / Mindful Walk

   Minder stress. Meer energie. Puur genieten.
   t

   Kun jij (wekelijks) een moment voor jezelf gebruiken?

   Schiet bewegen er nog wel eens bij in, maar vind je het wel belangrijk en weet je hoe heerlijk het is als jij weer buiten bent?

   t

   Kun je wel wat meer energie gebruiken?

   Maar je hebt vaak geen fut om zelf te gaan bewegen.

   t

   Vind je het fijn om aan jezelf te (blijven) werken, zowel fysiek als mentaal?

   Ben je aan het onderzoeken wat de volgende stap is in je leven en wil je meer rust inbouwen? Dan is de Mindful Run methode iets voor jou.

   Mindful Run Nederland

   Mindful Run Nederland gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen / wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE.

   In Nederland zijn zo’n 220 Mindful Run instructeurs aktief.

   Ik ben actief in het Zuid-Limburgse Heuvelland, waar ik de 5-weekse cursussen met hardlopen (Mindful Run cursus) en wandelen (Mindful Walk cursus) geef. Ook ben ik wandelcoach en werk ik met de Mindful Run (MFR) wandelcoachingsmethode.

   Binnen het bedrijfsleven wordt Mindful Run ingezet in het kader van Duurzame Inzetbaarheid.

   Wil je op de hoogte gehouden worden van de Mindful Run/Walk activiteiten in het Heuvelland en het ebook "Mindful Run" gratis ontvangen? Meld je dan aan.

   Mindful Run / Walk – Wat is het wél?

   ✅ bewegen zonder prestatiedruk
   ✅ aandacht voor zintuigen
   ✅ bewustwording van eigen ademhaling
   ✅ stilstaan bij jezelf
   ✅ yoga
   ✅ concentratie oefeningen
   ✅ loslaten van controle
   ✅ vertrouwen op de ander
   ✅ stilstaan bij het moment
   ✅ aandachts-oefeningen
   ✅ bewust worden van natuurlijke begrenzer
   ✅ ontspanning
   ✅ fun

   “Wandelen ontspant en samen met mindfulness gaat dat nog beter. Een kleine wandeling kan al wonderen doen.”

   Mindful Run/Walk – Wat is het niet?

   Mindful Run of Walk is niet:

   ❌ gewoon een rondje wandelen of hardlopen
   ❌ zweverig
   ❌ prestatiegericht
   ❌ veel kilometers maken

   Het is meer dan een rondje (hard)lopen. De technieken die je leert tijdens een Mindful Run/Walk cursus of workshop, kun je ook toepassen als je niet aan het (hard)lopen bent. Bijvoorbeeld tijdens je werk. Waardoor je minder stress ervaart en je beter kunt focussen.

   Je gaat niet lopen om ergens te komen, want je bent al waar je moet zijn

   Waarom doe ik Mindful Run?

   In april 2018 wilde ik de marathon van Rotterdam lopen. Totdat ik geblesseerd raakte. Tot die tijd liep ik alleen maar prestatiegericht. Door mijn blessure en mijn passie voor mindfulness kwam ik in contact met Mindful Run waarin bewegen en mindfulness gecombineerd worden.

   Dat leek mij wel wat! De mindfulness technieken toepassen als ik buiten ben. Dat was het begin van een hele andere manier van sporten en buiten zijn. Sinds die tijd loop ik zonder prestatiedruk met veel plezier hard en dat (niet onbelangrijk) zonder blessures. 😊

   Ik heb zelf ondervonden hoe effectief die combinatie is. Uit je hoofd, en je zintuigen ten volste benutten: puur genieten van het moment en de omgeving!

   Inmiddels zijn er in Nederland al zo’n 220 instructeurs actief. Ik ben dankbaar dat ik daar één van mag zijn. Zodat ik jou mag laten ervaren wat Mindful Run voor je kan betekenen.

   Ga je met me mee?

   N

   Minder stress

   Door het toepassen mindfulness en ademhalingstechnieken verleg je je focus van je hoofd naar je lichaam. Als gedachtes je bezig houden, leer je om die nu los te laten. En ervaar je minder stress.

   N

   Meer energie

   Door de focus te leggen op de ademhaling, niet alleen tijdens het hardlopen/wandelen, maar ook op de momenten daarbuiten, krijgt het lopen een andere dimensie en voel je je over het geheel genomen veel energieker. 

   N

   Een gezondere ademhaling

   Je ademt 23000 keer per dag. Veel mensen ademen door de mond. Door te focussen op een gezonde neusademhaling, verlaag je je ademhaling en daarmee ook je hartslag. Waardoor je meer energie overhoudt.

   Wil je starten met Mindful Run / Mindful Walk?

   Bij de 5-weekse cursus starten we de eerste sessie vanaf de parkeerplaats aan de Sint Maartensweg in Noorbeek. De andere 4 sessies spreken we op andere startlocaties in het Heuvelland af zodat we steeds in een andere omgeving lopen. Het is geschikt voor iedereen,  ook als je geen ervaren (hard)loper bent. Verder heb je geen dure outfit nodig. Hardloopschoenen (voor hardlopers) of wandelschoenen (voor wandelaars) zijn het belangrijkste.

   Wil je op de hoogte gehouden worden van de Mindful Run/Walk activiteiten in het Heuvelland en het ebook "Mindful Run" gratis ontvangen? Meld je dan aan.

   Geplande cursussen

   Wil je op de hoogte gehouden worden van de Mindful Run/Walk activiteiten in het Heuvelland en het ebook "Mindful Run" gratis ontvangen? Meld je dan aan.

   Ervaringen van mijn klanten

   Vandaag een Mindful Walk clinic gedaan. De omgeving bij Noorbeek is altijd al mooi om te wandelen. Maar door de verschillende oefeningen word je je nog bewuster van al het moois en van je eigen lijf. Heerlijke manier om actief te ontspannen. Bedankt!

   Brigitte

   Wandelcoaching. Heerlijk om met Myriam in de natuur te lopen. Haar betrokkenheid, aandacht, enthousiasme en goede adviezen zetten je aan tot een andere en meer positieve manier van denken en doen! 💐

   Mirjam

   Mindful Walk Clinic. Het was een prachtige wandeling met veel afwisselende oefeningen tussendoor. Vanwege de Corona maatregelen in een klein groepje en aangepaste oefeningen, maar daardoor voor mij juist prettiger.
   Echt een aanrader. Ook voor als je in Zuid- Limburg op vakantie bent is dit een heel leuke activiteit. Myriam, bedankt voor je enthousiaste begeleiding en de gezellige ochtend. Want ja, het was óók nog gezellig. Wat wil je nog meer?

   Andrea

   Spreekt de combinatie van bewegen en Mindfulness jou aan?

   Dan is één van mijn cursussen echt wat voor jou!

   Veelgestelde vragen

   Wat is dat toch met die pleisters?

   Bij Mindful Run gaan we ademen door de neus. Iets wat heel veel mensen niet meer doen. Grotendeels onbewust. Door die pleister creëren we bewustzijn. Je kunt hierdoor niet anders dan ademen door je neus.

   Gaan we mediteren? Is dat niet zweverig?

   Tijdens Mindful Run besteden we aandacht aan meditatie. Maar op een actieve manier. Dit kan door middel van de ademhaling, aandachtsoefeningen of hardlopen.

   Nee, dit is niet zweverig! Niemand ziet namelijk dat jij mediteert wanneer je bezig bent. Het is een misverstand dat je enkel kunt mediteren in kleermakerszit met je handen op je knieën en handpalmen omhoog.

   Wat trek ik aan?

   Voor een Mindful Run is het verstandig om een paar hardloop-schoenen aan te doen. Speciale trail schoenen zijn niet nodig. Heb je deze dan kun je ze natuurlijk altijd aan doen.
   Het is verstandig om makkelijk zittende kleding te dragen. Liefst in meerdere laagjes zodat je iets uit kunt doen wanneer je het warm krijgt. Houd ook rekening met het weer aangezien de trainingen bijna altijd door gaan.

   Wat als het regent?

   De training gaat in principe altijd door. Maar, er zijn uitzonderingen:
   • Weeralarm
   • Onweer
   • Gevaarlijke situaties

   Ben jij klaar voor een Mindful run of Mindful Walk?