+31(0)6-51633463 myriam@mind-in-motion.nl
Home » Blog » Big Five For Life » Inspirerende series die je gezien moet hebben

Inspirerende series die je gezien moet hebben

door | 31 mrt, 2020 | Big Five For Life

Een betere versie worden van jezelf terwijl je een serie kijkt? Het kan! Op Netflix vind je niet alleen maar series als Friends en Gilmore girls. Je kunt er ook series vinden die je inspiratie, energie en wijsheid opleveren. En kun je niet op reis? De wereld wordt naar jou gebracht. Je zou er bijna niet meer voor op reis hoeven. Je hoeft je dan ook niet schuldig te voelen na een avondje bingewatchen. Deze series brengen allemaal inspiratie met zich mee, zodat jouw vrije avond wat waardevoller wordt.

1. Tidying Up with Marie Kondo
Dit is een reality televisie serie die Marie Kondo volgt. Marie Kondo is bestsellerauteur en wereldberoemde opruimexpert. Haar missie is blijdschap verspreiden door op te ruimen. Een opgeruimd huis zorgt immers voor rust in je hoofd. Ze gebruikt haar KonMari-methode om de wereld gelukkiger te maken. Deze methode omvat de volgende stappen:
1. Alles (per categorie) in één keer, binnen een korte tijd en perfect opruimen
2. Alle op te ruimen spullen (per categorie) op een stapel verzamelen
3. Bepalen welke spullen moeten worden weggegooid/weggedaan
4. De keuze wordt gemaakt met behulp van de vraag: Maakt het mij gelukkig als ik dit voorwerp vasthoud?
5. Elk voorwerp dat men behoudt, krijgt zijn plaats toegewezen
6. Alle overgebleven spullen moeten daadwerkelijk op hun plaats worden gezet

2. Our Planet
Our Planet is een achtdelige natuurdocumentaire uit 2019 die gemaakt is door Netflix in samenwerking met WWF (World Wide Fund for Nature). De documentaire is grotendeels door dezelfde makers als Planet Earth, Blue Planet en Frozen Planet gemaakt en heeft net als hen ook David Attenborough als verteller. De serie heeft in tegenstelling tot de reeksen van Planet Earth veel meer aandacht voor ecologische problemen en de impact van de mens op de natuur.

3. Abstract, the art of design
De inspirerende documentaire ‘Abstract’ neemt je mee in de verhalen van acht verschillende creatieve ondernemers. Ontdek hoe ‘s werelds meest vernieuwende designers op allerlei vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt. De serie werd uitgebracht op Netflix in februari 2017. De serie is gemaakt door voormalig hoofdredacteur Wired Scott Dadich.

4. Mad Men
De serie Mad Men is een daverend succes geworden. En er is ook nog eens enorm veel te leren uit deze serie. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60 van New York en gaat over een reclamebureau. Adverteren gaat om één ding, het overbrengen van een geluk. Het is aan Don Draper en zijn personeel om mensen te overtuigen, zodat de producten van zijn klanten verkocht worden. Zelfs als dat in eerste instantie onmogelijk lijkt. Draper denkt altijd buiten de lijntjes en weet zijn klanten te verbazen met vernieuwende invalshoeken. Met dit creatieve denkvermogen en het nemen van de nodige risico’s weten ze zich te onderscheiden van de massa.

5. Tales by Light
In de documentaire ‘Tales by Light’ nemen twee fotografen je mee op avontuur naar de meest afgelegen plekken ter wereld. Met foto’s van oceanen, bergen, savannes, dieren en mensen willen ze laten zien dat we zuinig moeten zijn op onze wereld en zijn bewoners. En zoals de fotografen zelf zeggen: “Achter elke indrukwekkende foto schuilt een indrukwekkend verhaal.” Wie weet steek je ook nog wat op van de fotografietips!

Netflixtips?
Heb je nog meer tips voor inspirerende series op Netflix? Laat het me weten in het Reactie veld hieronder, zodat we samen een mooie lijst maken.

Over Myriam Demas

Ik help jou graag te ontstressen, energieker te worden en te ontdekken waar je écht gelukkig van wordt.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Inspirerende onvergetelijke films

Inspirerende onvergetelijke films

Inspirerende films zijn een geweldige manier om je te motiveren. Het geeft je de kans om mensen te zien die misschien wel in jouw situatie hebben gezeten en hun droom geleefd hebben. Een inspirerende film zet je aan het denken en helpt je om actie te ondernemen. De meeste inspirerende films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen; daarom zijn ze zo inspirerend en zo krachtig. Ik heb een lijst samengesteld van 5 films die mij geïnspireerd hebben.

lees verder
Uit je dip met deze 5 simpele tips

Uit je dip met deze 5 simpele tips

Kamp jij net als vele anderen met depressieve gevoelens, korte lontjes, snelle irritaties en twijfels over de zin van het leven? Het is een gevolg van de januari-maand, maar deze hoofdrol is overgenomen door corona. Hoe dat zit, lees je hier.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin