+31(0)6-51633463 myriam@mind-in-motion.nl
Home » Blog » Big Five For Life » Inspirerende onvergetelijke films

Inspirerende onvergetelijke films

door | 29 mrt, 2020 | Big Five For Life

Inspirerende films zijn een geweldige manier om je te motiveren. Het geeft je de kans om mensen te zien die misschien wel in jouw situatie hebben gezeten en hun droom geleefd hebben. Een inspirerende film zet je aan het denken en helpt je om actie te ondernemen. Het zijn vaak getuigenissen van de wonderen van de menselijke spirit. Ze bevatten antwoorden op extreme omstandigheden en laten je zien dat grenzen alleen in ons hoofd bestaan.

De meeste inspirerende films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen; daarom zijn ze zo inspirerend en zo krachtig. Ik heb een lijst samengesteld van 5 films die mij geïnspireerd hebben. Aan jou het verzoek om ook jouw favorieten in het commentaarveld hieronder te delen. Dan krijgen we een heel mooie verzameling waar velen plezier van kunnen hebben.

The Pursuit of Happyness (2006)
Will Smith en Thandie Newton schitterende in deze film. Chris Gardner is een onafhankelijk zakenman die ervan droomt om te werken voor een bedrijf in de aandelenhandel. Hij is op avontuur samen met zijn kleine 5-jarige zoon.
Het ongelooflijke van dit verhaal zijn al de extreme situaties die de hoofdpersoon meemaakt. Hij moest zelfs in een daklozenopvang slapen en extreem lange dagen werken, soms zonder slaap. Het was bijna onmogelijk om zijn doel te bereiken. Maar zijn talent en ijzeren wil zorgden ervoor dat dit verhaal een goed einde kreeg.

Erin Brokovitch (2000)
Erin is een gescheiden moeder van drie kinderen, die nauwelijks de eindjes aan elkaar kan knopen. Als ze uiteindelijk een baantje bemachtigt op een advocatenkantoor stuit ze op een geschil tussen een cliënt en een ziektekostenverzekeraar, waarachter een heus milieuschandaal schuil blijkt te gaan. Door haar vasthoudendheid onthult ze hoe een groot chemieconcern het grondwater rond een fabriek vervuild heeft met zware metalen, waardoor praktisch alle zeshonderd omwonenden getroffen zijn door terminale ziekten, erfelijke afwijkingen en andere ernstige gezondheidsklachten.

The Pianist (2002)
In september 1939 speelt Władysław Szpilman, een Pools-Joodse pianist, live op de radio in Warschau wanneer het station wordt gebombardeerd tijdens de invasie van Polen door nazi-Duitsland. In de hoop op een snelle overwinning verheugt Szpilman zich met zijn gezin naar huis wanneer hij hoort dat Groot-Brittannië en Frankrijk de oorlog aan Duitsland hebben verklaard.

Coach Carter (2005)
Coach Carter gaat over een slecht spelend basketbalteam, de Richmond Oilers, op een middelbare school. Er is veel ruzie tussen de spelers. De nieuwe coach, Ken Carter, moet daar verandering in brengen. Hij is zeer streng en stelt voor iedere speler een contract op, waarin ze verklaren dat ze ook bij elke normale les aanwezig zijn en goede punten halen. Wanneer dat niet lukt, dreigt Carter de belangrijkste wedstrijd van het jaar af te blazen.

Lorenzo’s Oil (1992)
Hartverscheurend drama naar het ware verhaal van Augusto en Michaela Odone, een echtpaar dat al 8 jaar een heroïsche strijd levert om hun zoontje Lorenzo te redden dat stervende is aan de zeldzame genetische ziekte adrenoleukodystrofie. De geneeskunde geeft het kind op maar moeder en vader verzetten hemel en aarde op zoek naar een remedie en vinden ‘iets’ dat het voortwoekeren van de ziekte belet: een olie die het aanmaken van de vetzuren belet. Toen de film werd uitgebracht leefde Lorenzo nog steeds, hoewel men hem in 1984 toen de ziekte werd vastgesteld, nog hooguit twee jaar gaf.

Over Myriam Demas

Ik help jou graag te ontstressen, energieker te worden en te ontdekken waar je écht gelukkig van wordt.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Inspirerende documentaires op Netflix

Inspirerende documentaires op Netflix

Netflix staat vol met allerlei moois. Van grappige cabaretiers tot interessante crime scene series en van tranentrekkers tot bloedstollende horrors.
Zo worden er ook inspirerende documentaires aangeboden. In dit artikel vind je een lijstje van Netflix documentaires die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

lees verder
Uit je dip met deze 5 simpele tips

Uit je dip met deze 5 simpele tips

Kamp jij net als vele anderen met depressieve gevoelens, korte lontjes, snelle irritaties en twijfels over de zin van het leven? Het is een gevolg van de januari-maand, maar deze hoofdrol is overgenomen door corona. Hoe dat zit, lees je hier.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin