+31(0)6-51633463 myriam@mind-in-motion.nl
Home » Blog » Big Five For Life » Inspirerende documentaires op Netflix

Inspirerende documentaires op Netflix

door | 27 mrt, 2020 | Big Five For Life

Netflix staat vol met allerlei moois. Van grappige cabaretiers tot interessante crime scene series en van tranentrekkers tot bloedstollende horrors.
Zo worden er ook inspirerende documentaires aangeboden. In dit artikel vind je een lijstje van Netflix documentaires die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Mis je er één? Laat het me weten, dan voeg ik hem toe.

1. Tony Robbins: I am not your guru
Tony Robbins is een Amerikaanse levenscoach en zijn klanten houden van zijn onorthodoxe technieken. Deze documentaire volgt hem achter de coulissen van zijn grootse jaarlijkse optreden, waar levens worden veranderd. Tony Robbins vertelt over zijn eigen leven en wat hem drijft om mensen te helpen met hun problemen. Ook hoor je verhalen van bezoekers van het evenement.

2. Brené Brown: The call to courage
Brené Brown deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit en laat ons zien waarom we ons wél zouden moeten openstellen voor de buitenwereld. Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.

3. Heal
In de documentaire Heal onthullen verhalen van spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid. Onder andere Deepak Chopra, Marianne Williamson, Gregg Braden en Joe Dispenza komen in deze film voor.

4. Minimalism: A documentary about the important things
In deze documentaire staat ‘minder is meer’ centraal . Mensen die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt worden geïnterviewd. De documentaire volgt het verhaal van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus die ook wel bekend staan als The Minimalists. Dat spullen niet gelukkig maken is de essentie van hun verhaal en deze film.

5. The Secret
The Secret onthult het geheim voor geluk, gezondheid en succes. Een groep schrijvers, filosofen en wetenschappers delen in deze film dit geheim dat Plato, da Vinci, Einstein en anderen allemaal gemeen hadden. Ze vertellen hoe het geheim werkt en hoe we ons leven kunnen verbeteren met de wet van aantrekkingskracht

6. Tidying up with Marie Kondo
In een reeks inspirerende woningmake-overs helpt de wereldberoemde opruimexpert Marie Kondo haar cliënten om spullen uit te zoeken en te kiezen voor wat hen blij maakt. De japanse opruimgoeroe gaat op bezoek bij Amerikanen om orde te scheppen in hun rommelige huishoudens.

Bron: Inspirerend Leven (2019)

Over Myriam Demas

Ik help jou graag te ontstressen, energieker te worden en te ontdekken waar je écht gelukkig van wordt.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Inspirerende onvergetelijke films

Inspirerende onvergetelijke films

Inspirerende films zijn een geweldige manier om je te motiveren. Het geeft je de kans om mensen te zien die misschien wel in jouw situatie hebben gezeten en hun droom geleefd hebben. Een inspirerende film zet je aan het denken en helpt je om actie te ondernemen. De meeste inspirerende films zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen; daarom zijn ze zo inspirerend en zo krachtig. Ik heb een lijst samengesteld van 5 films die mij geïnspireerd hebben.

Lees meer
Waarom ben ik hier? In 5 stappen op weg naar het leven van je dromen.

Waarom ben ik hier? In 5 stappen op weg naar het leven van je dromen.

Waarom ben ik hier? Wat is mijn doel, mijn missie hier op aarde? Misschien heb je al eens stil gestaan bij deze vraag. Misschien negeer je hem bewust. Het is wel de moeite waard om erachter te komen. Het zorgt namelijk voor rust in je hoofd, geluk in je leven én … wellicht extra levensjaren. In dit blog help ik je in vijf stappen op weg naar het vinden van je levensdoel.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin